Maalämpö tai ilmavesi lämmitysjärjestelmäksi myös suuriin kiinteistöihin.

Maalämpöä asennetaan yhä enenemässä määrin myös suuriin kiinteistöihin. Maalämpö sopii kaikenlaisiin rakennuksiin, jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä eli vesikiertoiset patterit tai lattialämmitys tai vesikiertoinen ilmalämmityspatteri. Suurimmat kiinteistöt saavat myös suurimmat säästöt.

Monessa taloyhtiössä, jossa vanha öljylämmityskattila on tulossa käyttöikänsä päähän, kysellään nyt maalämpöä. Jopa kaukolämpöalueilla pohditaan maalämpöön siirtymistä kohonneiden kaukolämpöhintojen takia.

Kiinteistölämpöpumppuja voidaan kytkeä sarjaan; yhden pumpun teho on 60 kW ja sarjaan voidaan kytkeä 9 kpl eli yhden ohjauksen taakse voidaan keskittää 540 KW tehoa. Kun vielä käytetään osatehomitoitusta niin noin 80 % osateholla saadaan noin 100 % kiinteistön tarvitsemasta lämmitysenergiantarpeesta.

Maalämpöjärjestelmiä asennetaan uusiin kerrostaloihin ja öljylämmitysjärjestelmiä kerrostaloissa vaihdetaan maalämpöön. Myös uusissa liikekiinteistöissä, tehdashalleissa, kasvihuoneissa ja hotelleissa hyödynnetään maalämpöä.

Rivitalon lämmityksen muuttaminen maalämpöön on erittäin järkevä ratkaisu. Tarvittavan lämpösaneerauslainan taloyhtiö voi maksaa alhaisten käyttökustannusten tuomalla säästöllä jo 5-6 vuodessa niin, ettei yhtiövastikkeisiin tarvita korotusta. Lainan maksun jälkeen vastiketta voidaan jopa pudottaa tai sijoittaa taloyhtiön muihin saneeraustoimenpiteisiin.

Kun kiinteistöomistaja on kiinnostunut vertailemaan eri lämmitysjärjestelmien tehoa ja lämmityskustannusten säästöä on tärkeää selvittää eri järjestelmien hyötyä ja soveltuvuutta eri kiinteistökohteisiin.

Annamme asiakkaille mm. mitoituslaskelman, josta ilmenee suuntaa antavasti mikä on lämpöpumppujen tuottama energiamäärä verrattuna rakennuksen tarvitsemaan energiaan. Laskelma voidaan tehdä joko kokonaistehotarpeen perusteella, jonka LVI-suunnittelija on laskenut tai saneerauskohteissa luotettavien kulutuslukemien perusteella.

Isompiin kohteisiin annamme kaikki LVI-suunnittelijan tarvitsemat kytkentäesimerkit sekä järjestelmään tarvittava

Ilmavesipumput ottavat lämpöenergian ulkoilmasta. Niillä voit säästää jopa 60 % lämmityskustannuksistasi verrattuna nykyisiin öljy ja sähkökustannuksiin! Se kuinka paljon säästät, riippuu siitä, minkä kokoinen talo sinulla on, missä se sijaitsee ja mikä on nykyinen energiankulutuksesi.