Ekologinen lämmitysmuoto

Etsiessäsi itsellesi edullista lämmitysmuotoa, suosittelemme sinulle maalämpöä. Mitä suurempi talo, sitä suurempia ovat säästöt lämmityksessä. Maalämpö on ekologinen lämmitysmuoto, koska siinä käytetään hyväksi maahan varastoitunutta aurinkoenergiaa.
Maalämpöpumpun vaihtoehtoiset energianlähteet

Maalämpö ottaa energiansa joko:
1. kalliosta (porakaivo)
2. maasta (maahan kaivettu keruuputkisto) tai
3. vesistöstä (esim. järven pohjalle laskettu keruuputkisto)

Porakaivoratkaisu on yleensä vaihtoehdoista kallein, mutta se sopii niihin pihoihin, joissa ei ole tilaa tai joihin ei haluta tehdä kaivauksia puutarhaan

Maalämpöpumpun valintaan vaikuttavat tekijät
Jos sinulla on vanha vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, voit korvata vanhan öljy-, sähkö- tai puukattilasi maalämpöpumpulla.
Maalämpöpumpun valintaan vaikuttaa talon koko ja perheenjäsenten lukumäärä. Näiden perusteella lasketaan kohteen energiatarve. Alle 100 neliömetrin taloon on harvoin asennetaan maalämpöpumppua, koska energiankulutus on suhteellisen pieni. Maalämpöpumppu on hyvä sijoitus etenkin suurikokoisille omakotitaloille, joiden lämmityskustannukset ovat tavallista suuremmat.
Edullista energiaa
Toimiakseen maalämpöpumppu tarvitsee jonkin verran sähköenergiaa. Maalämpöpumpun tarvitsema sähköenergia on kuitenkin pienimmillään vain noin viidennes sen tuottamasta lämpöenergiasta.

Katso lisää maalämpöpumpuista www.scanvarm.fi

maalampo-1