Aurinkokeräin toimii hyvin myös Suomessa

Monilla on se käsitys, että Suomessa aurinkolämmitys ei ole käyttökelpoinen energiamuoto, kuitenkin esimerkiksi Etelä-Suomessa auringon säteilymäärät vastaavat Keski-Euroopan vastaavia määriä. Lukuun ottamatta joulu-tammikuuta aurinkoenergian hyödyntäminen on Suomessakin mahdollista. Pilviselläkin säällä on hajasäteilyä ja silloinkin on mahdollista kerätä lämpöä aurinkokeräimellä.

Yhdistettävissä kaikkiin päälämmitysmuotoihin

Eniten aurinkolämpöä käytetään käyttöveden, uima-altaiden ja huonetilojen lämmitykseen. Periaatteessa aurinkolämmitys voidaan yhdistää kaikkiin päälämmitysmuotoihin. Rakennuksia lämmitettäessä paras hyötysuhde voidaan saavuttaa yhdistämällä aurinkokeräin ja varaaja vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Parhaimmillaan se on täydentävänä energiamuotoja. Esimerkiksi  maalämpöpumppuun voi lisätä aurinkokeräimen. Edustamme myös Jäspi-aurinkolaitteita. Jäspi Solar 300:lla voidaan sähkölämmitteisessä talossa lämmittää käyttövesi. Jäspi Solar Economy soveltuu taas lisälämmönlähteeksi öljylämmitysjärjestelmään.
Ilmaista energiaa auringosta!

Aurinkosähkö

Aurinkosähköä tuotetaan tavallisesti aurinkokennoilla, jotka muuntavat auringon säteilyä valosähköisen ilmiön avulla sähköenergiaksi. Nykyään yli 80 prosenttia aurinkokennoista on liitetty sähköverkkoon, mutta niitä voidaan käyttää myös sähköverkosta irrallaan.

Aurinkokenno on laite, jolla auringon säteily muunnetaan sähköenergiaksi valosähköisen ilmiön avulla. Kennon toiminta perustuu kahteen pääperiaatteeseen: saapuva fotoni synnyttää absorboivaan puolijohteeseen varauksenkuljettajia, jotka kerätään kulutuslaitteeseen tai akkuihin. Aurinkosähköä voidaan tuottaa myös infrapunavalosta. Yleisimpiä aurinkokennojen materiaaleja ovat yksikiteinen pii, monikiteinen pii, galliumarsenidi sekä amorfinen pii. (Wikipedia)
Ota yhteyttä ja suunnittelemme sinulle sopivan lisälämmitysjärjestelmän käyttäen ekologista ja ilmaista energiaa auringosta.